søndag, januar 28, 2007

Så gik der tid med det...........

Selvom jeg ikke sådan officielt er med i "brug af dit garnlager" KAL'en, og har dømt stop for garnkøb, så har jeg besluttet at holde gevaldigt igen, indtil håndarbejdsmessen i Vissenbjerg til marts. Meeen det betyder jo ikke at det ikke er tilladt at køber håndarbejdsbøger - nixen. Købte derfor hæklebogen i torsdags. Og den er jeg glad for. Foruden at være et opslagsværk udi hæklingens univers, er der en del små og hyggelige ideer. bl.a. blomster, æggevarmere, diverse firkanter til tæpper og puder o.a..
Ellers kan man jo blive inspireret af at surfe på bloggene, og et kig på Bettinas link til Blythe-dukker, satte omgående eftersøgningen af BRATZ, som har været gemt væk i nogle år, igang. Her er hun så, med ny hjemmestrikket sweater. Den er strikket i Indiecita efter en opskrift fra Hendes Verden nr. 48/2006. Men sikke et fifleri. De har altså nogle meget små kroppe, BRATZ-dukkerne. Tror nok Blythe er lidt større, slevom hovedet også ser ud til at tage en pæn del af de 12½ tomme, som ihvertfald nogle af dem skulle være i højden.
Nå men det er kaffetid, og Butterfly skal røres. Skal helt sikkert være færdig i næste weekend.

søndag, januar 21, 2007

Japanske inspirationer

Som lovet, et foto af Miyake. Model fra design.club.dk, strikket i Duo på p. 3. Egentlig passer strikkefastheden nok bedst til p. 2½, meeeen det er lige lovlige fine pinde til mig, når det ikke er sokker det drejer sig om. Men det betyder jo så at den er blevet lidt længere end den nok var tænkt.

Hot or not??? Joooeeee måske lige midt imellem. Jeg synes den er lidt svær at få sat godt, men den er rigtig dejlig at have på, når den først er der. Det er ikke sådan een man tager af og på hele tiden. Og selvfølgelig, jeg skal da have en lidt mere trendy lukkemekanisme, sådan en eller

anden træpindedims. Jeg smutter nok lige forbi Garnbixen i Odense i næste uge.


Der er forresten kommet en ny garnbutik i Svendborg. I skrivende stund ved jeg ikke lige om jeg husker rigtig, men mener den hedder Strikkefeen. Uden bindestreg. Det er altså ikke ejeren af den hyggelige blog Strikke-feen. Bortset fra det, er det en meget hygsom garnbutik. Fint udvalg af lækre garner og så kan man bare komme og sætte sig i sofaen og strikke. Det har jeg nu ikke gjort endnu, men det kan jo komme.

Er ellers stadig igang med Butterfly. På det andet ærme. Den tager tid gør den, for det er ret ret og atter ret uden at der skal ske ret meget. Færdig skal den være - mangler den, og den er med i de 15 UFO'er jeg har sat til nedtælling. Ja, havde der været en snegl som markør skulle det nok have været den istedet for skilpadden (et d mere måske?), som jo trods alt går hurtigere.

Et andet lille håndarbejde I skal se her på bloggen er Idas sushi.
Det er første gang hun laver sushi, og det er hun da bare skrap til ik'os?
Det var sådan et sushikit jeg købte i Føtex til 45 kr. hvor hele molevitten var i pakken bortset fra grøntsager og fisk. Jeg vil mene der er nok til 6 personer til forret. Blot skal man så supplere med soyasovs. Men som en halløj - prøv lige det her - er det fint. Vi laver det en anden gang igen. Da vil jeg nu foretrække at købe tangen særskilt fordi denneher ikke var lige så god som på sushibaren i Fields.
Så er der serveret.




Et

søndag, januar 14, 2007

Butterfly



Er igang med at nedbringe antallet af UFO'er. Derfor skal Butterfly designet af Hanne Falkenberg, gøres færdig. Den ser nok lidt kort ud, men der står i opskriften at den først antager sin endelige form efter vask. Jeg har set en færdig model, og der er rillerne noget mere udstrakte, så det tror jeg også sker med denne her, hvilket vil gøre den passende i længden. Den skal være kort, men dog lidt længere end den er nu. Drømmer om at strikke HF's Mermaid eller Tweedie, men det skal altså vente, helst til 3 UFO'er er færdige. Håber på de er det til marts, hvor der er håndarbejdsmesse i Vissenbjerg den 16., 17. og 18. marts 2007.

Var en tur i Fields i går. Lejligheden bød sig, fordi manden skulle til møde i Espergærde, så datteren og jeg tog lige med over broen. Mest fordi det skulle jo ses detteher skandinaviens største indkøbscenter, og da vejret jo ikke ligefrem er til at gå i København City pt., var det passende. Skal jeg så i Fields igen? Nej egentlig ikke. Begejstringen er til at overse, men ok, det var da meget hyggeligt. Det der talte på plussiden, var Sushi restauranten. Det var første gang Ida og jeg smagte sådan rigtig Sushi, og det kan anbefales. Det smager bare godt, og det var så flot med akvarier hele vejen rundt om stedet hvor de lavede maden. Det andet plus var Peak forretningen. Lækre sager til friluftslivet, måske mest ski, men sandelig også til naturvandringer. Det kan jeg summe længe på. Ja, så nu har jeg set Fields. Nå ja de skal nu have ros for det gode indeklima. Taget i betragtning at det jo er et center.

lørdag, januar 06, 2007

Garnlagerstatus

Dette er så garnlageret, eksklusiv garn til igangværende projekter. Det blev sorteret i poser med strømpegarn, tvinni, spinni, duo, alpaca, mohair + diverse. Det gav ialt 5.899 g. Heraf var der1.410 g strømpegarn. Det kan blive til 28 par strømper, hvis det er til mig selv i str. 36 og nogenlunde tætsiddende (det kan jeg bedst lide).

Så var der også garn til igangværende strikketøj. Det gav ialt 1.080 g. Så har jeg ikke medregnet det garn der hænger på strikken. Men ialt 6.979 g, og jeg havde skønnet 7 kg. Jeg synes selv det er fint.


Det med UFO'erne har jeg også gjort op. Er igang med 6 trøjer, 5 sjaler og så ca. 4 småtterier.

Nederst ses UFO-garnet ordnet og lagt pænt på hylde.

Jamen så skulle det være iorden. Har da overvejet at melde mig til en af de super gode grupper, der for tiden er igang. F.eks 12 projekter og "brugafditgarnlager" along. Meeen med min strikkehastighed, synes jeg ikke rigtig at jeg kan være bekendt at melde mig under fanen. Så jeg halter med så godt jeg kan, lidt på sidelinjen. Håber det er ok?

Det var ihvertfald rart at få set det hele efter og gjort status, især på det der ikke er færdigt.


fredag, januar 05, 2007

Betablogger - en hjertesag ..... ti hi

Så lykkedes det, og det var såååå nemt. Jeg kan dog se at æ (ae), ø (oe) og å (aa) ikke rigtig slår igennem. Det må dog vente for jeg skal ud at handle.

torsdag, januar 04, 2007

Tør - tør ikke

Mon jeg skal se at få ændret bloggen til en rigtig betablogger. Jeg er jo ikke sådan helt velbevandret udi det med hjemmesider, og der står at man skal bruge sin Google Account. Og hvad er så lige det? Hvis der er nogen der sådan lige i et snuptag kan sige "gør det dog", jamen så gør jeg det, altså klikker på "change blog now". Jeg vil ikke så gerne miste mit skriv. Det er derfor jeg tøver lidt. Meeeen, lad os nu se. Jeg har fri i morgen, og det kan da være at modet ruller sig ud der.
Jeg har i øvrigt planer om, sådan mere præcist, at veje garnlageret. Et slag på tasken er 7 kg. Billed følger.