fredag, juni 29, 2007

Tradaaardaaardaaaaar


Her hænger så knap 150 gr. DUO. Jo, sandelig nr. 2 ting er færdig her indenfor den senere tid. Tager den på og viser ryggen, når nogle af de på matriklen herboende er hjemme til at fotografere. Om jeg er glad for den? Jo, egentlig. Den skal nok blive brugt, blot er jeg ikke helt dus med den ene snip, den der skal inderst. Jeg synes ikke den fungerer sådan helt rigtigt. Den bliver synlig når man har den på, men pyt. En anden ting er at, da strikkefastheden ikke passede helt i højden, var jeg nødt til at foretage en justering af antal pinde mellem indtagningerne på den sidste del af forstykkerne, og det gør at der kommer skråning i to afdelinger, hvis man kan sige det sådan. Det gør ikke så meget, nævner det blot. Heldigvis gjorde Dorthe mig opmærksom på at den vil blive ret kort. Derfor strikkede jeg ærmegabet lidt længere, og det var godt, ellers var den blevet lige snær nok, og samtidig passer den fint i længden.
Må lige nævne min ærgelighed over mit valnøddetræ. Vi har boet her i 23 år og har flere gange forsøgt os med valnødder, uden held. Danmark er vidst den nordligste grænse for om valnødder kommer godt fra start og giver et udbytte. Samtidig tager det syv år, sådan ca., fra man planter til der kommer nødder. Vores valnøddetræ gav hele tre valnødder sidste år, og i år er der bare til en stor kurv, kan jeg se. Men men det har fået et ordentligt tryk 16 af kulingen i forgårs, og står nok ikke til at redde. Ja, indrømmer det gerne, er lidt øm over mine træer. De giver stemning og hver og et har de en funktion i haven. Har dog et asketræ (tror jeg nok det er) ved indkørslen, som er dømt til fældning, da det er befængt med sorte biller, som ikke er til at få has på. Går og overvejer hvad der så skal være istedet for. For et træ skal der være.

søndag, juni 17, 2007

Fææærrrdiiiiiigg

Spiraler er færdig. Det tog ikke mindre end en krig at strikke og montere kanterne, Arrrh monteringen gik egentlig bedre end jeg forventede. Var meget i tvivl mht. aflukningen, som ifølge opskriften skulle gøres fra vrangpinden, og det var godt jeg holdte mig til det, for det gjorde fastsyningen på bagsiden nemmere. Dog tror jeg at lukning fra retsiden havde været pænere på den øverste kant. Men nu er det der, skyllet op og blokket, på et par arkustikvægge. Sådan nogle er geniale til den slags. Æggebakkeformet skumgummi på den ene side og hullet marsonitagtig plade på den anden. Lige til at sætte knappenåle igennem. Noget gavn har man vel af de musikspillende i huset *S*. Som det ses er billedet taget sådan lidt langt fra. For at få så meget med som muligt. Vil lige sige at den blå firkant ikke går igennem et skønhedseftersyn. Var nødt til at trække lidt i den grønne kant. Der kunne godt have været 2 masker mere ned mod spidsen. Det skal man virkelig tænke på - at starte/slutte maskeoptagningen helt helt ved spidsen. En anden ting er at den lyse halvdel er strikket med tvinni. Det øvrige med DUO, og det gør at den lyse halvdel er en anelse større, da tvinni jo er lidt tykkere end DUO, men pyt det ses ikke når musikken spiller, ti hi. Alt i alt, så bliver jeg glad for det.
Lige en tilføjelse til foregående indlæg. Det er altså ikke kun hyggeligt fordi der kommer nogen og fortæller om garn og strik. Alene det at 25 - 30 strikkende kvinder er samlet til sludring og strikning. Det er bare hyggeligt.

søndag, juni 10, 2007

Jeg nåede det...


...lige inden solen forsvandt fra terassen. Skulle lige ha' Hottingerdværgen færdig og tage et billede. Man kan nu ikke helt se den pukkelryggede facon. Det må blive en anden gang. Ja nogle synes de er forfærdelig grimme, andre ikke. Sådan er det.
Var jo på strikkecafé i torsdags, og som Strikkeforsker siger, så var der afbud fra Helga Isager. Åbenbart i sidste øjeblik, men heldigvis kunne "Tante Grøn" træde til med kort varsel, så det endte jo med at blive rigtig hyggeligt alligevel. Der var modeller og strikkekits fra både Hanne Falkenberg, Tante Grøns eget design, og fra HI. Blev nu svært lun på HI's

Hyacint, meeeeen et strikkekit til næsten 1200 kr., stod ikke lige på indkøbslisten. Har den dog i baghovedet, trods tanker om hvorvidt opskriften nu er fejlfri, og om den vil komme til at passe. Ville ellers være rigtig lækker til en frossenpind som jeg - til vinter altså. Den er knælang, og vidst nok strikket i spinni og tvinni alpaca.
Til Dorthe. Jeg har svaret dig på din blog, men hvis andre er interesseret, så er Sprite designet af Annette Danielsen og strikkes i Marianne Isagers merc. bomuld. Andet bomuld kan selvfølgelig anvendes, og hvis man ikke vil have de to tynde tråde med, gør det vidst ingen synderlig forskel, hvad tykkelsen angår.

tirsdag, juni 05, 2007

Sprite bruser igen


Strikketøj overalt :o), mon ikke der er nogle der kender det? Stort set alle steder i mit hus ligger der et eller andet strikketøj, man lige kan strikke på i forbifarten. Men der skal tyndes ud, ska' der. Så sprite er blevet rørt lidt. Har nu meget let ved at lade den hvile igen pga. det er bomuld, og træls at strikke med (synes jeg), og de der to medløbende sytrådstynde bomulds tråde, gør det ikke bedre. For det første er de nød til at være i et par tunge beholdere for ikke at fifle rundt i hele stuen, og for det andet skal man være lidt på vagt for ikke at efterlade løkker. Men når det er sagt, så skal det også nævnes at DEN BLIVER ET HIT. Har prøvet den så langt som jeg er nu, og den sidder perfekt. Fin halsudskæring og ærmegabene er super. Den eneste ændring, eller hvad man nu skal sige, er at jeg strikker den i str. M. Bruger ellers S. Så det er bare at nørkle de sidste ca. 20 cm. Ja, for de fleste en smal sag, men ikke helt for mig. Noget med ryggen der forårsager at musklerne i højre side let bliver mærkbare og bla bla bla. Det kan ikke ses, kun jeg kan mærke det. Nå men nu er det jo ingen sygejournal, men en strikkeblog, og jeg skal på strikkecafé på torsdag på Badstuen i Odense, og Helga Isager kommer og viser frem og fortæller. Glæder mig.