søndag, april 27, 2008

"Jeg vasker det lige" sagde Ida

om silkeshiffonen. Dette er starten på sidste kapitel i en gyser om kjolen til den store årsfest i 3. g. Jeg vil ikke komme nærmere ind på de foregående kapitler, blot nævne at de handler om jagten på omtalte kjole, eller stof til en sådan. Der har været op og nedture, og tænders gnidslen. Men nu, nu lykkedes det at få fat i det helt rigtige (åbenbart). 5 m ivoryfarvet silkeshiffon hos Kartehuset 10 min. over lukketid, og det var hjemme på matriklen tirsdag aften kl. 22.30. Hele klassen var nemlig indbudt til middag hos fransklæreren i Odense, så stoffet kunne således ikke bringes hjem først. Det næste foregår i tiden fra onsdag morgen til torsdag aften. Fredag var festen nemlig. Altså unden mønster, kun med inspiration fra dette link skulle kjolen (i midten) så kreeres. Det blev den, og jeg vil sige, at det har været nogle hektiske døgn for mit vedkommende. Jeg sov om natten med skuldrene helt oppe ved ørerne, for hvem kunne nu vide om den bragte lykke? Men men det GJORDE den. Jeg kunne se ægte glæde i Idas øjne, da den var færdig. Der var et par skønhedsfejl, men det sås ikke da musikken spillede og livlige ben trådte Les Lanciers. Pye ha, jeg tror ikke jeg sådan lige igen skal sy i silkeshiffon, så var det noget nemmere med inderkjolen, der var af mere fast og uigennemsigtig softsilke. Der er ingen billede af den, for den tager sig ikke specielt interessant ud, når den ikke er på. Da ligner den næsten kun en nederdel, og Ida vil ikke fotograferes til nettet.



Men et billede skal der da være, omend det ikke er så skarpt lige hvor det skulle være. Det er merinould jeg spandt før det med kjolen. Der er 71 g, og har en løbelængde på 547 m/100g, jo det er sandt. Jeg kan næsten ikke få armene ned. Mit mål var jo at kunne spinde et garn til p 3, og jeg kan såend godt spinde en anelse tykkere næste gang.
Jeg var til nældefiberdag i Kerteminde med Spindeforeningen i lørdags. Et spændende foredrag om hvordan man kommer fra brændenælde til stof. Det er jo en lang proces, ligesom hørfremstilling, og garnet bliver nogenlunde som hør. Der var noget uldgarn også, farvet med stenlav fra Norge. Det gav en ualmindelig smuk dyb dyb rødbrun førstegangs farve. Det har jeg altså mod på en dag. Det var en rigtig hyggelig dag. Vi havde jo rokkene med selvfølgelig, og der blev spundet både før og efter eftermiddagskaffen.

søndag, april 20, 2008

Keine hekseri


Sort lakrids er færdig. Det var nemlig fejl 40 der var årsagen til at Silver Reed ikke kunne arte sig med 2 vrang og 10 ret. Mmeeeenn vil nu nok have lov at sige, at instruktionsbøgerne IKKKKE ligefrem bærer præg af at have haft en pædagogisk konsulent indover. Nuvel, det er blødt og lækkert i DUO silke/merino. Et alt for godt garn til maskinen. Jeg mener det er så lækkert at have i hænderne. På den anden side, er det rimeligt kedeligt at strikke sådan ca. 600 pinde lige op. Der er gået næsten 100 g af den lyseblå og 25 g af hver af den råhvide og den koksgrå til. Kunne måske godt have tænkt det lidt smallere, men pyt, det er rart at have på.

Så er der lige sokkerne. De koksgrå er Regia Silk, som det ses. Ikke specielt interessante, men uha skønne. De kom bare med på billedet, nu jeg havde gang i kamaraet.

De multifarvede er noget håndfarvet strømpegarn fra Chile. Der er vældig meget Sydamarika over dem, uden at jeg rigtig kan sige hvad der gør det. Måske farverne, eller det at det er et lidt bastandt garn. Jeg har købt det hos Tante Grøn i Odense, og jeg vil sige, at jeg egentlig bedre kan lide de gængse strømpegarner, så som Arwetta, Fortissima osv., men godt nok med lidt afveksling.
Jade vesten er netop blokket og jeg er ved at strikke kanter. Så kommer det jeg mindst kan li' - monteringen. Viser den i næste indlæg.

lørdag, april 12, 2008

Pyyeha hvor jeg bøvler


Var i Århus i onsdags med Ida. Hun havde kun een time i skolen, som hun mente at kunne undvære til fordel for en tur til Århus, hvor hovedformålet var at se efter en eller anden fantastisk kjole, eller stof til en sådan, til den store årsfest i 3.g. Det er jo en ganske særlig dag forstås, og det kræver en ganske særlig kjole, som vi IKKE fandt. Og tiden nærmer sig - den 25 april - og jeg har bange anelser om at stof og knappenåle vil flyve om ørene på os næste week-end, i et rystende forsøg på at fremstille det fantastiske. Nå, men jeg må slå koldt vand i blodet, og nyde mit nyindkøbte garn. For der var jo også tid til en tur på Volden hos Ingers, hvor

det dér halstørklæde i merino/silke, ikke var til at komme udenom. Havde forestillet mig at strikke det på maskinen, men hold da op hvor har det drillet. Det er i 2 vrang/10 ret, og jeg kan bare ikke få fru Silver Reed til at arte sig. Nej hun er en heks, er hun. Se bare mit nr. gudvedhvad sokkeforsøg. Den mørke sok er i øvegarn, noget gammelt vævegarn, som med 2 tråde giver en nogenlunde sokkegarnstykkelse. Var dog nået så langt i mine forsøg, at jeg turde løbe an med rigtigt sokkegarn, for godt nok er der mange fejl i prøven, men jeg mente alligevel at kunne overskue de finder der måtte komme. Men nej altså. Da jeg var færdig med ribben og skulle vende maskerne om på hovedmaskinen, havde en maske hængt sig fast i gitteret, og det opdagede jeg først et stykke op ad skaftet. Sådan noget er ikke til at redde, så af med det. Så nu må jeg samle optimisme til endnu et forsøg, eller vente til jeg skal på kursus midt i maj - i SOKKESTRIKNING :0).
Det blå/grønne/lilla garn i øverste billede er Noro Flower Bed. Jeg har længe gerne villet have noget Noro garn der ikke er for tykt, og i nyhedsbrevet fra Sommerfuglen var der lige netop sådan noget. Så jeg bestilte bare et enkelt lille bundt i et øjebliks anfald af talblindheds syndrom. Og nu er det her altså, og fakta: Silke 35%, Kid Mohair 35 %, uld 30%, vægt 50 g, 180 m, pris 118,- kr. men så er det også uden mærkat. Forsendelse og ekspedition: 48,- kr.. Kommer til at tænke på hvorfor der er sådan et ekspeditionsgebyr. Det er der jo ikke i en butik. Det har jeg nok ikke forstand på. Det er her ihvertfald, og farverne er smukke og garnet er lækkert, men hvad skal jeg nu lige finde på af sådan 180 m af kejserens.....????? Nogle gode ideer ??? Nu ikke flere spydigheder. Det er nemlig ganske alvorligt, at vi har haft virus i computeren, og manden er nu i færd med at geninstallere alt, simpelthen alt.
Vil lige nævne at jeg har støvsuget oppe i stuen, og det gik godt. Det går også godt med Jade vesten.

søndag, april 06, 2008

Prinsesse varmer


Håndledsvarmere vil jeg nok foretrække at kalde dem, ihvertfald på mine håndled. Som det måske genkendes, er de fra Kastaniestrik i et helt umanerligt lækkert garn - Shetland lambswool & Cashmereblend. Den procentvise del af cashmere er nok ikke så stor, men nok til at gøre garnet rigtig lækkert.
Jeg kan se at mit link til Amimono, i forgående indlæg, ikke virker. Kan nu heller ikke med hverken Explorer eller Safari få adgang til siden lige pt..
Det har været en dejlig afslapnings week-end i strikningens tegn. Havde faktisk planer om at forsøge med sokker på maskinen igen, men det har været svært at slippe Jade vesten, hvor snart rygstykket er færdigt. Ellers har jeg bagt kage og sandelig løbet både i fredags og i dag. Jeg SKAL holdes i form, ellers er mine år med håndarbejde talte.

lørdag, april 05, 2008

En vest fra øst


Yes, jeg er nået så langt ned i UFO'erne at det var ok med noget nyt. Havde gået og tænkt på Solen og Rismarker fra MI Japan strik, eller en sommerbluse i bomuld for en gangs skyld, men opdagede at Helga Isager har kreeret nye sager, og kunne altså ikke stå for Jade vesten. Mht farverne, er de absolut ikke nogle jeg ville vælge helt af mig selv, og jeg kan da heller ikke rigtig finde ud af om jeg kan lide dem i virkeligheden. Det er jo altid noget andet på et netbillede. Men måske bliver helhedsindtrykket alligevel godt, når den bliver færdig. Vil sige den er en drøm at strikke. Den tynde alpaca, som nu hedder alpaca 1, (den grå) følger med hele arbejdet igennem. De andre garner er alpaca 2 og tvinni. Strikkes på pinde 4, og den er behagelig afvækslende. Og uanset farverne, så kan jeg sige den kommer på -helt sikkert.
Var på strikkecafé i torsdags. Bente Rønberg, var arrangementets hovedperson, og det var rigtig godt. Et hjertens godt foredrag om Bentes strikkerelaterede bedrifter i Sydafrika.