torsdag, maj 29, 2008

Lænkekant og knudekant???

Har lige købt ind til kiletop fra MI i Viscolin. Har slået op til ryggen hvor man i siderne skal strikke lænkekant. Er der nogen der ved hvad det er??? Har ledt højt og lavt, men uden held. Senere skal der strikkes knudekant i halssiden, og jeg regner da med det er sidste maske ret på alle pinde, eller er der noget mere fancy i det??
Øv altså det ku' godt have været skrevet i opskriften, synes jeg.

tirsdag, maj 27, 2008

Færdig for længst

Det er vidst på tide jeg får vist Jade vesten. den har været færdig siden 4. maj, som det ses af min liste over færdigt arbejde i dette år. Joe, min kondition taget i betragtning, er det da en helt pæn liste. Meeeennn der var jo også en del hængepartier fra 2007, som hurtigt kunne tage plads på listen i starten af året. Nå men tilbage til Jade vesten. Den er fra Amimono. Den mørke variant, og jeg har brugt: 70 g Alpaca 1 (den helt tynde på 800m/100g), 50 g sort Tvinni, 33 g gul Alpaca 2, 17 g orange Alpaca 2, og 13 g lilla Tvinni. Størelsen er S, og jeg har ikke ændret en tøddel. Hot or not? Absolut hot. Den passer perfekt og er skøn at have på. Nu er billedet måske ikke så godt. Skævheden som ses, var kun fordi den lige skulle have været rettet lidt på, men Ida har taget billedet, og der var ikke tid til flere forsøg (syyysssh - eksamenslæsning forstås). Så mangler der selvfølgelig knapperne, men det må blive en dag jeg kommer forbi nogle gode nogle.
Håndarbejdsmæssigt er den en drøm at strikke, og med et nøgle Alpaca 1, kan der hurtigt blive een mere af restegarn.

Kan faktisk forestille mig den i et væld af variationer, som f.eks. ensfarvet, stribet i mange farber, forskellige hulmønstre osv, osv.

søndag, maj 25, 2008

SÅ fik jeg lært det

Var på maskinstrikkekursus sidste week-end i Odense. Det var da virkelig noget der gav noget. Vi var 6 deltagere, og det foregik sådan, at vi hverisær strikkede hvad vi lystede, under kyndig vejledning af Ulla (strikkemaskine- og symaskinebutikken "Masken" i Svendborg). En rigtig god måde at få forskellige teknikker indarbejdet på. På billedet til venstre ses plisséret halstørklæde i 1 tråd merino ( et maskinstrikkegarn af 100% merino 1400 m/100 g). Nederst til højre, halsedise i samme merino, men 2 tråde. Den er strikket i ét stykke der så er drejet 360 gr. og syet sammen så striberne passer. Næsten som et moebius bånd. Øverst til højre SOKKER i Fortissima bomuld/uld. Endelig fik jeg det lært. Viden, håndelag og koncentration er nøgleordene, ihvertfald for mit vedkommende. Nu skal jeg bare i gang med flere sokker, og helst inden der ryger noget i glemmeboksen. Men jeg har ikke nået det i den forgangne uge, fordi jeg bl.a. har maskinstrikket en sommerbluse i bomuld, som jeg var begyndt på for længe siden, men som ligesom var sat i venteposition fordi jeg havde kludret i det. Den er IKKE monteret særlig pænt, faktisk skulle man tro jeg var monteringsspasser, og havde jeg nu bare læst opskriften rigtig, og ikke som fa..... læser bibelen, havde den også været fin, for den passer perfekt. Har lige garn nok til een til, så det er bare at komme igang.

torsdag, maj 15, 2008

To skridt frem og et tilbage


Sådan har det været indtil nu med dette
lille sjal af mit hjemmespundet atlantfarvet garn. Jeg ved ikke hvad der er sket med min hjerne, men jeg har bøvlet noget med dette enkle bølge mønster, jeg fandt i "Vogue Håndbog over Strikkemønstre". Tro det eller ej, men det er over 6 pinde og kun på to pinde skal man foretage sig noget, og alligevel har jeg måttet møfle op flere gange. jeg har beregnet at tage ind på hver 8. pind. Så sku' man jo tro at den første halve mønsterrapport i begyndelsen af pinden blev mindsket med de m jeg har taget ind, og det sker bare ikke. Ihvertfald ikke endnu. Måske har det noget med hulbuen at gøre, at den får, indtil videre, netop de flere m, som jeg har taget ind. Nå, men nu har jeg sat tydelige mærker i midten af hver halvdel af mønstret, så må jeg da ku' se det uden at skulle tælle hele pinden igennem til hver hulpind. Men det skal ende med at blive sådan et lille sjal der skal bindes foran. Er måske en anelse for romantisk/gammeldags til mig, hvis jeg tænker rigtig efter. På den anden side tror jeg det kommer til at sidde godt, og så er farverne jo friske synes jeg. Ja, men der blev lige tid til et lille indlæg, her mellem forberedelserne til Idas fødselsdag. 19 år idag, og vi skal bare være os selv og Ida's kæreste idag, da frøknen skal til eksamen i morgen.

tirsdag, maj 06, 2008

.... nu med Noro




Er næsten helt flov over ikke at have gjort mere ud af det, for se bare her og her (skroll lidt ned), hvad der kan komme ud af norogarn. Nå men jeg er nu glad for dette her lille sommerhalstørklæde, som passer fint til min cowboyjakke. Og jeg tror altså nok at jeg skal have mere Noro garn, simpelthen fordi farverne er så fede. Mht. selve garnet, ja så ved jeg ikke rigtig... det er meget ujævnt taget i betragtning af dette her (nu kan jeg ikke huske hvad det hedder) skulle være fremstillet til strikkemaskine, hmm - det synes jeg nu ikke det egner sig til. Så er der silken (tror jeg det må være), den floffer ligesom ved siden af. Ikke at det gør noget. Det undrer mig bare at det bliver rost i så høje skyer, som jeg synes tilfældet er. Men farverne - ja, de er uovertrufne *S*.
Jadevesten er færdig. Mangler bare een der kan tage billede, så det bliver senere. Uha jeg har strikket , spundet og gjort havearbejde, så meget i de seneste dage, at mine hænder gør helt ondt. Specielt i morges. Da svor jeg ikke at skulle strikke idag. Det holdt altså ikke, men må lige spare lidt på dem til strikkecafé på torsdag hvor Bente Geil kommer.

søndag, maj 04, 2008

Ku ik la vær

med at sætte en dværg i mit kønne bøgetræ. Udsprunget for godt en uge siden, og er nu snart så stort at der skal ske et eller andet drastisk med det, da jeg jo hverken bor i en park eller skov. Men lad det nu ligge *s*.
Netop færdig med det altlant farvede merino/ silke fra Garngalleriet. 200 g er der, og det oser af sommerhav, syns jeg. Så måske en sommerbluse, velvidende at den jo skal vaskes i hånden. Men jeg har bare så meget lyst til at sætte pindene i det ganske straks, at jeg ikke kan vente til jeg får en bedre idé. Har endnu ikke beregnet løbelængden, men det ligner en p 3.