søndag, marts 22, 2009

Jo, jeg er her endnu


det er bare om at nå det hele, når man nu er velsignet med en ubændig passion for håndarbejde, ikke mindst det uldne islæt :-)
Jeg har købt Knitters Loom fra Ashford, med transporttaske og kamme. Kort sagt hele molevitten. Den er bare så fin. En lille lille væv man kan have med sig, endda selvom man har noget igang. Den er fortrinlig til hjemmespundet garn, fordi man, eller jeg ihvertfald, ofte har mindre mængder af garn som man skal nurse lidt med. Det første prøvestykke jeg har lavet er dog ikke i hjemmespundet, men et halstørklæde i Noro strømpegarn. Jeg synes egentlig at Noro tager sig vældig godt ud i vævet tilstand. Kunne godt have lavet det længere, men jeg har nok på lageret til at væve et mere.


Næste projekt er til to små sofapuder. De grå nuancer er rester af diverse uldgarner. Helt til venstre er det noget håndspundet, jeg for flere år siden har købt på Fåredagen i Gummerup. De røde/lilla nuancer er Duorester. Islættet er Lett Lopi fra Istex. Og ups jeg kan se at jeg har lavet en fejl ude til venstre ca. 1/3 nede. Det er nemt at rette, så det før jeg lige, når jeg har fået et par stykker rugbrød.

søndag, marts 01, 2009

Verdens hyggeligste generalforsamling

finder hvert år sted i Spindeforeningen :-) Jo, jeg var til GF igår på Tommerup Teglværk. Der var velkomstkaffe og boller, en kort, præcis og veludformet generalforsamling med de dertilhørende punkter. Og SÅ blev der spundet og spundet og snakket og set og købt ind hos de yderst velassorterede butikker. Jeg har desværre ingen billeder, men jeg tror næsten at bestyrelsen lægger billeder ud på vores hjemmeside :-) Der blev spist lækker lækker mad, spundet igen og derefter et ret spændende foredrag om svampefarvning. Nu er jeg ikke farvekyndig, men jeg kan vidst godt sige at svampe tilsyneladende har noget mere farvepower i sig end almindelige planter har. Det er de skønneste dybe farver der kan komme ud af sådan nogle. Altså er du allerede spindeglad, eller kunne du tænke dig at blive det, og endnu ikke medlem af foreningen, så kig dog lige forbi og kom med. Der er flere hyggelige arrangementer "hjulende" hen over året.

Men billeder skal der da være, så I får lige mine seneste sokker strikket på maskinen. Jo jeg er ved at få færden af det, omend der stadig er et par småfejl, som jeg efterhånden er blevet så klog på, at jeg sørme tror det næste par bliver uden hovsaer.


Øverst sokker til Ida, str. 37 i Fabel. Nederst str. 43 til Jakob i Regia. Huen på nederste billede er i rester af Arwetta og xxxl sokkegarn til svigerfar.