søndag, juni 28, 2009

Spinde sprite


Det er godt nok længe siden jeg har gjort noget som helst håndarbejde færdigt. Det er fordi jeg har gang i så meget, men nu er Sprite sørme færdig. Strikket i mit eget håndspundne garn af 50% merino, 37% alpaca og 13% silke. Det var 200 g fibre jeg sådan har sjatkøbt for længe længe siden i Kartehuset. Jeg kartede hele molevitten sammen, og spandt så garnet. Uld og garn har jeg vist før. Vil nu bare vise det i en sammenhæng.


Strikket str. L, da mit garn er tyndere end opskriftens bomuld. Forbrug ca. 150 g. Som det ses passer den fint. Min tanke var egentlig at boblerne skulle præsentere håndspundne garner gennem tiden, men da jeg ikke har spundet SÅ meget endnu, var jeg nød til at spinde ganske små dunter garn i forskellige farver af merino uld. Hot or not? Hot vil jeg sige. Både i ordets bogstaveligste forstand (den skal bruges med en langærmet T-shirt indenunder til kolde dage) og også i ordets overførte betydning. Bliver lige nødt til at nævne, at det har været en stor fornøjelse at strikke af sit eget garn. Næste projekt i håndspundet er overvejet. Skal lige lave strikkeprøve, og så slår jeg op til "Årringe" fra Strik Naturligvis, af Annette D.


mandag, juni 01, 2009

Man har et standpunkt til man tager et nyt


host. Jeg har været igang med dette tæppe længe længe, og undervejs har jeg ændret mening mht. farvevalg. Det skulle være scrap sku' det. Men nej nej det bliver alt for rodet, så jeg er vendt tilbage til den tidligere tanke med det mintgrønne og blå (hver anden blok er blå). Øverst igang med den 8. blok :o§ der skal være 21 ialt for at blive til et sengetæppe, når der kommer bort på også. Det er nu hyggeligt at sidde ude på terassen og sy, sådan helt fredeligt til fuglesang og duften af kaffe. Ja man kan jo også både spinde og strikke, når man nu er vild med håndarbejde. Åååee man skulle vel nok have flere fridage tihi, men ok vekselvirkningen er nok også god. Bogen "Sy patchwork" har jeg lånt på biblioteket, og er relativ ny. Den er af Lene Speich og Jane Sand. Det må blive en klassiker. Det tror jeg. Det er længe siden jeg har haft en patchworkbog i hænderne der har tiltalt mig så meget. Egentlig ikke fordi der er nogle af projekterne jeg skal gøre direkte efter, men den er bare så straight - ligetil og informativ. Mange oplysninger har været gode for mig. Jeg vil betragte den som en følgesvend, som jeg bare må eje. Så er det jo godt det er hverdag i morgen, og at boghandleren har åben :-)