søndag, maj 29, 2011

Lindas tørklæde

Der nu er Idas. Opskrift fra Marianne Isagers "Strik a la Carte 1". Jeg har brugt 100 g Spinni og 50 g Alpaca 1, og denne skønne orange brændte farve klæder Ida særdeles godt. Det skal lige skylles op, men det haster ikke, for det er jo et vinter tørklæde.
















Her under "Nessie", gratis mønster på Ravelry af Julia Zahle.


Begyndelsen af sjalet er mit eget garn. Et entrådet merino/silke. Jeg købte ulden på håndarbejdsmessen i foråret. Det er fra Kajoli, og var på tilbud, ellers er det ret dyrt. Nu havde jeg så ikke nok til hele sjalet. Det var ingen overraskelse. Jeg vidste det godt, men jeg havde en forestilling om at jeg nok kunne finde noget fra lageret der var passende at fortsætte med. Det har så knebet lidt. Lige efter boblerne, måtte to tråde tvinni fra lageret træde til, og så er jeg lige fortsat med noget lilla merino, også mit eget håndspundet. Jeg ved ikke rigtig, om det er FOR friskt (læs tilfældigt, og tag hvad man har), men nu bliver det sådan.






















På Lille Nor, the Gnome Wheel, ok Little Gem, har jeg merino/wensyldale. Den 4. og sidste spole, med 100 g på hver. Jeg er nemlig ved at gøre klar til nogle håndindfarvede fibre, der meget snart skulle komme fra Amerika. Uha jeg glæder mig + at jeg ser i postkassen hver dag efter Spin Off summer issue :-)


søndag, maj 15, 2011

Først startede jeg på......

Konfetti som jeg påtænker at skulle blive en bluse og ikke en tunika, da jeg mest mangler en bluse. Jeg overvejer også om der skal blive en version 2 af mit hjemmespundne og med lange ærmer. Vi får se.
Den er et dejligt let strikketøj, og som altid er jeg glad for at strikke Hanne Falkenbergs modeller.















Så kom jeg også til at starte på Duet :-) ganske enkelt fordi jeg bare måtte strikke på noget heluldent også. Ikke fordi Konfetti som er af Day & Night, bomuld/uld, er et fint garn. Meeeeen mit foretrukne er nu ULD. Det er et kit jeg købte forrige gang vi havde Tante Grøn på strikkecafeen, og i en farvekombination jeg længe har kigget efter. Jeg kan SÅ godt li' de lillae og den olivengrønne, så valget var meget meget let.

søndag, maj 01, 2011

Også fæærrrrdiiiiiig !





















Pisa vesten er endelig færdig. Det blev den egentlig i påsken, og det var skønt. Jeg tror jeg vil indføre bedømmelse på to områder, nemlig processen og det færdige produkt.
Altså processen: Ikke god på en skala fra 1 - 5, hvor 5 er bedst, får den et lille 3 tal. jeg kunne ikke li' at strikke den.
Det færdige produkt: 5, den passer perfekt, jeg er vild med farven, og den vil blive brugt og brugt og.....
Tænker den skal have en sikkerhedsnål øverst, der ved halsen midt for, med et par troldekugler på. Det ku' da se pænt ud, synes jeg.






















Så har jeg spundet noget garn, hvor jeg selv har farvet fibrene, blue face leichester. Jeg har gjort mig umage med at tvinde lidt tættere, hvis man kan sige det sådan, for jeg er ofte tilbøjelig til at tvinde for løst, men dette her er blevet lidt bedre.



Det grøn/blå/gule garn er nogle fibre fra Kajoli. Jeg købte det på håndarbejdsmessen, og jeg har Z tvundet, da det skal anvendes til tvåändstickning. Det er nemlig ikke så let at få fat i Z tvundet garn. Jeg ved kun af et par spinderier i Sverige der laver sådan noget garn. Der skal sikkert findes flere, men jeg kender dem bare ikke.
Jeg har da også fundet ud af at tvåändstickning, kaldes tvebinding på dansk. Meeeennnn jeg synes nu bedst om det svenske navn. Det er jo også derfra teknikken er oprindet, så vidt jeg har forstået.

Rigtig god søndag eftermiddag :-)