søndag, december 31, 2006

Færdiiiig

Måske er dette her indslag noget kedeligt, men det kommer alligevel, for miyake er færdig. Dvs. mangler lige at hæfte ender og vaske den, men det bliver ikke før julekasserne er pakket og sat på loftet igen. Det er nemlig ikke alt juleriet der er taget ned endnu. Juletræet, som jeg synes er så hyggeligt med lyskæden tændt om aftenen, får lov at stå til i morgen. Ja, det er rigtig nok - i morgen den 1. januar 2007. Da tager jeg pynten af, putter det i kassen, fejeklapper i hænderne (mon der er nogen der ved hvad jeg mener), og får gemalen til at sætte det på loftet. Lige så hyggeligt det er at få julepynten frem, lige så utrolig skønt er det at få det væk igen. Tænker på at sætte grene ind i vaser. Nåårrh nej, vi har jo slet ikke haft vinter endnu. Men så kom dog kære vinter med sne, der kan lyse op over land.
Nu mht. nytårsfortsæt, så har jeg tænkt lidt over om jeg kan finde på noget. Det skulle måske lige være at dyrke motion. Men på den anden side, når det kan være svært at finde en vedholdende motivation de øvrige af årets 364 dage, hvordan skal den så lige kunne indfinde sig på den 365 sindstyvende dag?? Nej så tror jeg mere på at få ryddet op i UFO'erne. Har lige nu taget fat i et retstrikket sjal (kedeligt) i tvinni, men det skal være færdigt. Derefter bliver det Butterfly, fra Hanne Falkenberg, der skal røres. Havde ellers genoptaget Munken, men med tre tråde, en tvinni og to spinni, får jeg altså ondt i håndleddene, så den er lagt til hvile igen.
Billeder følger i næste indslag.

Rigtig godt nytår til alle, og jeg glæder mig til det nye år med strikkecafé'er og håndarbejdsmesser.
Rigtig hjertelig strikkehilsen fra Inge

lørdag, december 23, 2006

Sidste strik før jul



Ikke at jeg har lavet de store kreationer til jul, men vil da lige vise sokkerne her til gemalen. Billedet er taget kl 8.23 på årets korteste dag, fredag den 22. december, ude i haven. Det var fridag, og tanken om bare at kunne sysle omkring, og strikke lidt, var da til stede, men nej det var bare med at komme ud at handle, inden der ville være mega lange køer overalt. Så det gik formiddagen med.

Jeg vil sige rigtig glædelig jul til alle strikkeglade bloggere. Jeg er så glad for at læse Jeres blogge, og lige så glad for at nogen kigger forbi hos mig.

De bedste julehilsner fra Inge

søndag, december 17, 2006

Sylysten hærgrer


Der er noget ganske særligt ved store patchworkprojekter. Noget svært forklarligt, som hvilen i sig selv, tillid til at det bliver godt, indre ro og en ubændig vedholdenhedsstyrke. Ved ikke hvordan jeg skal komme det nærmere, men det er nok det, sammen med selve håndsyningsglæden der gør, at jeg kan gribes af lyst til at sy patchwork. Men der er noget der er så svært for mig i forhold til patchworksyning, og det er at farver, mønstre og syteknikker byder på så mangfoldige muligheder, at jeg ikke kan vælge. Det med at sætte farverne sammen så det ligner grannys kludetæppe, det kan jeg bare ikke. Der er simpelthen altid noget der er forkert. Det er jo egentlig underligt, for i princippet skulle man jo bare kunne tage af stofresterne og sy løs. Men nej det fungerer ikke. Ihvertfald ikke for mig. Men nu synes jeg at være faldet til ro med dette projekt. Et enkeltsengstæppe. Der skal være 18 af viste blokke. De lyse stoffer er nogle jeg begyndte at samle på for nogle år siden. Mangler bare et par stykker, så er der nok til tæppet efter mine begreninger. De brunlige er jeg nu også glad for. Så alle de spekulationer over farver osv. er borte. Det er simpelthen bare at sy derudaf. Sidde i sofaen og sy sy, når alt det MEGA store forberedelsesarbejde er gjort.
Vil lige vise et par specialiteter - silke sytråd - de to bagerste trådruller, og bomuld den foreste.

Og så lige et par egkanter - mon det staves sådan? -
Jeg føler mig næsten hensat til tiden omkring "Det Lille Hus på Prærien", hvis det da ikke lige var for www adressen på det nederste stof. Håber det kan ses.
Det lyder jo altsammen som den rene idyl, her midt i juletravlheden. Jamen det er det også, for jeg har ikke stress over julen. Mad, gaver og godter, det skal vi hygge os med. Og det er selvfølgelig nemt, når vi kun bliver 4.

søndag, december 03, 2006

Lige ved at gå op i limningen

Lageret eftersås igår. Et lille færdigpakket nissekit fra Panudro fristede, så derfor fat i symaskine og lim lim lim - jeg hader lim. Især når man skal fedte med det samditig med, at projektet indbefatter syning både i hånden og på maskinen. Det har da også gjort at den tredie nisse, der faktisk hører med, står i venteposition fordi huen drillede med lim og ståltråd. Så det ender nok med at hun må have en helt anden slags hue. Så er der det med hovedet. Det skal også limes på, og det er noget biks. Det holder ganske enkelt ikke, så derfor har jeg syet det på, ned igennem kroppen, og en lille perle på toppen af den store træhovedperle, fungerer som sikkerhedslås. Man kan jo kun svært lave en knude så stor, at den ikke løber igennem hullet på hovedperlen. Jeg ved ikke om det er tydeligt hvad jeg mener. Bortset fra det, så synes jeg de er meget søde, men skal jeg lave dem igen, bliver det med ren syning og med ægte uldfilt fra Karsten Kastanje. Detteher er ret syntetisk. Kun håret er rigtig uld.

Jeg må jo nok erkende at Miyake ikke kan nå at blive færdig til strikkecafé den 7. december, så et andet lille syprojekt blev lavet.

Kosmetikpung fra bogen Tildas Hus (Panduro). Jeg ved ikke hvor tydeligt det er, men foret er ganske godt, og så er det fra en lang frakke jeg lagde op tidligt i efteråret. Overvejer at lave sådan to stykker til niecerne til jul, med et gavekort i fra Matas. Selvfølgelig bare i nogle farver der måske taler mere til unge kvinder.

fredag, december 01, 2006

Hurraaaa

Så lykkedes det. Frokostpausen gjorde åbenbart godt. Jeg er da helt stolt af mig selv, hvad kan det dog ikke blive til. Min måde at lære på er åbenbart prøve/fejle metoden, ihvertfald når det gælder blogkreation.

Kig op kig ned......

Det skal da være jul på bloggen, men hvordan pokker får jeg den der count down til at være i toppen af bloggen? Er der mon nogen der ved det? Jeg har da set andre blogspot blogge med ting og sager i toppen. Min er altså nederst på siden nu.
Jeg har altså forsøgt at placere den forskellige steder, men tilsyneladende kan man kun indsætte ting i sidebar afsnittet, og så er der vidst noget med, at den her count down har for lang kode for at kunne være der. På et tidspunkt fik jeg den dog til at være helt oppe over "Inges uldprogram", men kun halvt synlig. Jeg prøver videre senere. Lige nu er det frokost.