søndag, marts 22, 2009

Jo, jeg er her endnu


det er bare om at nå det hele, når man nu er velsignet med en ubændig passion for håndarbejde, ikke mindst det uldne islæt :-)
Jeg har købt Knitters Loom fra Ashford, med transporttaske og kamme. Kort sagt hele molevitten. Den er bare så fin. En lille lille væv man kan have med sig, endda selvom man har noget igang. Den er fortrinlig til hjemmespundet garn, fordi man, eller jeg ihvertfald, ofte har mindre mængder af garn som man skal nurse lidt med. Det første prøvestykke jeg har lavet er dog ikke i hjemmespundet, men et halstørklæde i Noro strømpegarn. Jeg synes egentlig at Noro tager sig vældig godt ud i vævet tilstand. Kunne godt have lavet det længere, men jeg har nok på lageret til at væve et mere.


Næste projekt er til to små sofapuder. De grå nuancer er rester af diverse uldgarner. Helt til venstre er det noget håndspundet, jeg for flere år siden har købt på Fåredagen i Gummerup. De røde/lilla nuancer er Duorester. Islættet er Lett Lopi fra Istex. Og ups jeg kan se at jeg har lavet en fejl ude til venstre ca. 1/3 nede. Det er nemt at rette, så det før jeg lige, når jeg har fået et par stykker rugbrød.

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Uha - det lyder godt nok som en smart væv, Inge!! Er det ikke rigtigt, at man bare "bommer" trend direkte på væven - altså at man ikke først står og laver trenden ved et trendbord eller -ramme? Jeg synes, jeg har hørt noget i den retning. Den må være helt perfekt til det håndspundne garn og sådan lidt mindre projekter! God arbejdslyst;-))

Inges uldprogram sagde ...

Hej Karin
Jo, det er rigtigt, man trender bare bagfra, hhv. over og under bageste bomkæp igennem kammen og hen omkring en trendpind placeret i den ønskede afstand. så går man tilbage og gør det samme igen. Ganske enkelt.

strikkeforsker sagde ...

Mægtig fin væv og produktion. Jeg er enig i, at noro er superflot vævet.
Hmmm den har jeg også kigget på, men har *snøft* ikke rigtig plads

Jette sagde ...

Du begiver dig da ud i så mange kreative ting, og flot ser det jo ud det hele. Noro har bare så smukke farver, glæder mig til at afprøve det jeg købte.

Silkemor sagde ...

Den ser rigtig god ud. Og så er det jo virkelig en god ting, at den lige kan tages med. Hmmmm. vævning er noget jeg endnu ikke har prøvet, men lysten ligger og ulmer lige så stille:-)
Det ser meget smukt ud med Noro-garnet.
hilsen Kirsten