søndag, januar 17, 2010

Lidt af hvert til at begynde med


Det er for længst for sent at sige godt nytår, men det er jo mit første indslag i 2010, og vi starter bagfra, da billederne er kommet ind i den rækkefølge, og det er bøvlet at bytte om på dem. Altså jeg var hos Kastanja forleden og faldt helt for disse to bøger (jeg elsker simpelthen håndarbejdsbøger, og jeg har efterhånden et lille bibliotek). De er super gode. Den ene på tysk, hvilket jeg først rigtig opdagede da jeg kom hjem, aber pyt, den er så inspirerende, og jeg har bestilt skabeloner hos Liesels, som jeg regner med kommer i den kommende uge.

Herover toppen til et lille tæppe med Pinwheel blokke. Mangler bagside stof og volumenvlies til mennelfor, og jeg har tænkt at håndquilte, selvom jeg har syet på maskine. Jeg har syet efter stamps metoden på en speciel slags kopimaskinestampspapir. Metoden har sin stærke side mht. præsicion - host - jeg synes det var en meget besværlig proces. Nu er trekanter jo også sin sag at få til at mødes 100 % nøjagtigt, og det er mine da heller ikke. Så er rådet at tage brillerne af, så ses det nemlig ikke :) Stofferne er fra Klude Marie i Odense, bortset fra bundstoffet, som er forskellige "White on Naturals" fra lageret.

Her er så hovedemnet: Jeg var til "Storestrikkesøndag" i Århus sidste søndag. Et isagersk super arrangement med workshops og forplejning. Jeg var på to workshops. Det ene med Charlotte Tøndering, og ovenover ses et af hendes mønstre som jeg bruger i et halstørklæde i tvinni. Der var også andre gode mønstre som jeg skal have prøvet af, og ikke mindst gode ideer fik jeg til strikkemaskinen. Den anden workshop var med Annette D. Fub, Fiduser og Finesser. Nogle kendte, men også gode fif som bestemt skal bruges i kommende arbejder.
Skal lige sige at det hele foregik på Kvindemuseet i Århus, en virkelig hyggelig ramme om strik. Vi fik rigtig dejlig mad og kaffe og sager. En kort shoppetur til butikken i Graven blev der også tid til, og så synes jeg at hele arrangementet blev en udstilling i sig selv, fordi alle de smukke strikkede ting som folk har på og med, var så inspirerende at se på. F.eks. sjovt at se Jadevesten i helt andre farver end min egen osv. osv.

Her til sidst hue i dominostrik fra Vivian Høxbroes Advanced domino Knitting.
Den sidder virkelig godt på hovedet. Skal lige skylles op. Strikket i rester af spindrift fra Kastaniestrik.

2 kommentarer:

Jette sagde ...

Nej, var du med i Århus, det ville jeg godt have vidst, det ser nemlig ud til at have været en skøn tur. Og som sædvanlig har du lavet mange flotte ting, det var da en ny stofbutik for mig, den du linkede til, den må vist kigges nærmere på. Vi ses til cafe i februar..:o))

strikkeforsker sagde ...

Øv jeg ville også have været i Århus, det lyder som et godt arrangement. Spændende bøgerr. Tager du Materials Obsession med til strikkecafe?
Næste gang du skal til Klude Marie er du velkommen til at kigge forbi, jeg bor lige i nærheden.