søndag, august 15, 2010

Ferien er sluuuuttt !

Hhrrmmm, host, læs renovering af gammelt hus i sverige :-)

Det skal lige siges at det er kamaraholderen der har foretaget det hårdeste arbejde. Op på stigen med de lange planker, og jeg kunne nøjes med at række diverse værktøjer (næsten ligesom at være operationssygeplejerske he he), nå men det var derfor jeg skulle have sikkerhedskasketten på, ifald der skulle ryge en hammer ned.

Dette her var bare et at tre relativt store projekter vi havde for i ferien. Her er der fjernet en ikke brugbar blå dør, og hullet er lukket til på behørig vis, afsluttet med slamfarve i falurød. Slamfarve som lugter lidt af en blanding af mudder, stentøj der er ved at blive brændt og lidt blodagtigt, jo det er sandt. Og indvendigt beklædt med perlespont og malet med linoliemaling. Jooo det går rigtigt for sig.


Men, men der blev da også tid til den slags håndarbejde jeg ynder mest. Når man nu er i vævelandet, og vævegarn har en helt anden pris her, ja så gik turen forbi Ås vævgarner i Borås (det ligger ikke ret langt væk fra os). Det er garnet til venstre. Der kan man købe ind til lige nøjagtigt et bestemt projekt, så bliver garnet vejet af, og man betaler kun for den mængde man skal bruge. Garndamen tager et rullebord, og så følges man ellers ad ud i lagerets mange gange, og vælger ud hvad man skal bruge, og damerne er super søde.
Garnet til højre købte jeg på en bestilt omvej hjemad hos Borgs vævgarner i Vittsjö. Milde himmel et mega lager af vævegarner i rigtig mange farver. Et rent slaraffenland. Jeg kunne næsten ikke bestemme mig, men de 6 ruller er bestemt til pudestof.
Hov ja bøgerne da. De er bare fine. Heri er der udover opskrifterne også fortælling om den svenske kulturarv: Trasmattor og handdukar - en nydning at læse om.
Men før noget af dette kan sættes på væven mangler jeg en ganske lille smule spinni til det jeg har gang i lige nu, så jeg bliver nødt til at have 50 g. mere, og så tager det 10 min. før det er færdigt :-)

Lidt spinding er det også blevet til. 100 g Finnsheep uld er tvundet. Havde spundet to spoler hjemmefra. For første gang har jeg vasket det i meget varmt vand, og det er utroligt, men det bliver faktisk helt fint af det, blødt og tvistene sætter sig ifald der skulle være nogle der var gået lidt i selvsving.
Ja ferien er slut, men det betyder også at mange ting starter igen. For det første går vi mod efterår, som er min absolut favorit årstid. Strikkecafé og spindegruppe begynder igen, ligesom diverse håndarbejdsmesser og spindeforeningsarrangementer tager fat, og det er jo ikke så tosset, når man er vild med uld.
Glædelig ferieslut til jer i blogland.

3 kommentarer:

Tineke sagde ...

Hvor spændende, at sætte hus i stand i Sverige! Og meget kreativ sikkerhedsudstyr, må jeg sige.

Jette sagde ...

Hvor er du bare fin iført behørigt udstyr, man ved jo aldrig..:o)) Og sikke skønne indkøb, så bliver der gang i væven kan jeg se. Og du kan tro jeg også glæder mig til sæsonen starter, det har varet for længe nu uden cafe.

strikkeforsker sagde ...

Sikken et ambtiøst sommerferieprojekt, har du slet ikke slappet af?