søndag, august 22, 2010

Stof til jakke


Jeg har været på jagt efter en smule spinni, som ingen på Fyn havde, så jeg måtte bestille i Århus hos Isager, og vupti var det her, så stoffet kunne blive færdigt. Her med en lille halsklud, blot for at bryde farven lidt. Et ensfarvet beige agtigt stof er jo lidt kedeligt at vise alene.
Faktaboks:
Trend: Duo, islæt: Spinni. Det meste fra lageret, bortset fra supplement af lidt spinni.
Kam: 60/10, 1 tråd i søl og 1 tråd i rør.
Binding: Dyffel på 4 skafter og 4 tramper. Jeg havde en del bøvl med vævningen i starten. Skytten blev ved med at ryge underud gennem trenden og ned på gulvet, uanset hvor meget jeg strammede op. Så stod det længe og passede sig selv, men her efter ferien, var det som et trylleri. Det kørte helt fint. Og stoffet hot or not? Hot synes jeg - er faktisk helt godt tilfreds medt det.
Så skal jeg bare have fundet et enkelt jakkemønster uden for mange dikkedarer, men stadig fikst.

Har netop her i week-enden lavet trend til næste projekt, som er en løber til bordet.
Det er trend i cottolin 22/2, og islæt af lintovgarn 6. Det er første gang jeg prøver at væve med lintovgarn, og det ser lovende ud, synes jeg. Jeg er lidt i tvivl om jeg behøver at sætte spreder på. Det er som om at hørgarnet sørger for at holde vævningen i rette bredde hele tiden.
Er der nogen derude i blogland der ved besked, så sig endelig frem.

1 kommentar:

www.frunielsen.com sagde ...

Hejsa Inge
Nej hvor er det sjovt at det er dig som spøger her altså inge jeg spinder sammen med til rokkertræf. tihi frunielsen
Ja inge du kan sætte vægt på de yderste kanttråde gerne 300 g på hver du kan bruge nogle poser med ris i. det giver en rigtig smuk kant.
gælder mig til vi ses tihi