søndag, marts 27, 2011

På håndarbejdsmesse
Og her er mit indkøb. For det første: Spindefibre fra Kajoli. Det øverste blå/grønne er absolut delikatessen i den sammenhæng.

Bogen i midten er sjovt nok een jeg gerne ville have haft købt i Sverige for nogen tid siden da den var på udsalg. Der var bare lige det at udsalget ikke var begyndt den dag jeg var i boghandlen, og det var derfor ikke muligt at købe den. Det var det så her på håndarbejdsmessen.

Til højre nogle dejlige strikkepinde, Pony - nu også som samlesæt ligesom Knitpiks, blot er de i ganske natur, som jeg egentlig bedst kan lide. Meen et par handskepinde i Knitpiks nr 3 som jeg skal bruge til sokker af mit hjemmespundet. Jeg er nemlig begyndt at synes godt om de korte pinde til sokker.

Nederst garn og opskrift til et sjal "Rabarber" fra Væv og Flet. Det bliver i meget tynd sjætlandsuld, som egentlig er fint at strikke af.
Ja og så her mit forsøg på Tvåändsstickning - toendestrikning. En svensk strikketeknik, som jeg før har tænkt på at ville prøve, og da der nu var anvisninger på denne form for strikning i bogen, har jeg lige forsøgt.

Jeg tror da nok jeg lignede een der aldrig har haft strikkepinde i hænderne før, da jeg skulle sætte mig ind i hvordan det skulle gøres. Huije da ! Bogens anvisninger rakte ikke helt, så jeg fandt en lille video på you tube, som ihvert fald heller ikke ville række alene. Men tilsammen er det lykkes. Man skal holde garnet i HØJRE hånd, og jeg siger bare det er en langsommelig proces, men også MEGET hyggelig. Lyder måske underligt, men det er det altså. Jeg vil bedst sammenligne det med jaquard strikning, men garnet snos hele tiden på bagsiden, hvis det er retmasker og på forsiden hvis det er vrang masker. Sidstnævnte er jeg ikke nået endnu. Det bliver et kraftigt og uelastisk stykke strik, hvilket også er meningen. Allerbedst skulle det blive hvis man bruger Z tvundet garn, og ikke S tvundet som almindeligt strikkegarn er. Jeg har virkelig ambitioner om at strikke et par luffer og et par sokker i Tvåändsstickning, jo vist.

Til sidst vil jeg lige vise LUNA restehue fra HF. Havde desværre ikke nok garn til hele huen, så toppen fik en anden lyd :-)

Herunder: POLO fra HF - den er go', og sidst et lille baktus sjal i Scherry Tree Hill garn. Det er super blødt og lækkert, men hold da op hvor var det kedeligt at strikke. Det er fra en gratis opskrift i Fabel fra garnstudio.

2 kommentarer:

Madam Munch sagde ...

Flotte ting du har købt. Jeg bliver helt misundelig over ikke at være med på messen.
Spinder du så meget at du kunne sælge af det? flere ønsker at købe helt specielt garn på næste Fiberfest i Ry.

Jette sagde ...

Ja, der var mange dejlige ting der og det ser ud til at du har gjort fine indkøb. Og alle de færdige ting du har lavet, pyha, du har da haft travlt.
Sikken tålmodighed du har med det der tvebinding, det ser temmeligt svært ud.
Vi ses næste torsdag.