søndag, marts 21, 2010

Håndarbejdsmesse


En herlig lørdag i selskab med Pia på Messe i Middelfart. Hele tre haller med guf for håndarbejdsglade. Dette var mine indkøb. De lækreste spindefibre man kan forestille sig i de skønneske farver fra Kajoli. Det brun/lilla er håndfarvet i USA og det turkise er håndfarvet af Kajoli folkene selv. Man kan selvfølgelig ikke gengive det helt her, men det er så smukt, så smukt. Ellers et par stykker patchworkstof, et mønster, og et par knapper fra Birthe Stahl. Den lille uldrulle ude til venstre er noget jeg har kartet på Ashfords nye kartemaskine under ledelse af hr. Ashford himself. Jo det var en sand fornøjelse at hilse på rokkesnedkeren, som var kommet hele vejen til Danmark og var på Skyttens stand for at præsentere sine fine Ashford produkter. Pia spandt på den elektriske rok medens jeg kartede og der blev vævet på den lille strikkevæv. Det var en rigtig fin oplevelse at træffe mennesker så fulde af energi og glæde ved det gamle håndværk.
Af knapperne skal den ene bruges til min Bolero version 2 i Noro Kureyon.Må ellers nok sige at Bolero version 1 var lidt svær at komme igennem for mig med p 5 og perlestrik, men den var besværet være, for den er bare så anvendelig. Eksemplaret i Noro er også færdig nu og er absolut ligeså anvendelig. Den var lidt lettere at strikke for garnet er blødere og så i glat, det hjælper jo lidt.
Ellers er jeg lige kommet hjem fra det lokale spindemøde. Igen så hyggeligt og Pia (eksperimenterende og initiativrige Pia :-) havde indkøbt uld fra 16, ja 16 forskellige fåreracer, som vi har delt og vil lave prøver af. Det bliver spændende, for det er jo sin sag at bestille f.eks. 200 gram af noget man ikke rigtig kender. På denne her måde kan man jo danne sig et indtryk af hele 16 forskellige. Hvordan det er at spinde og hvordan det tager sig ud i strikning.
Kunne ikke nå at tage billeder af ulden idag, men jeg gør det på et tidspunkt.

3 kommentarer:

strikkeforsker sagde ...

Smukke indkøb og farverig bolero. Det ser ud til at have været en indbringende og inspirerende tur til messen. Jeg nåede aldrig til Middelfart.

Jette sagde ...

Gode sager du har købt, kiggede ellers efter dig, men der var så mange mennesker der at det var svært at finde rundt. Nå,men vi ses jo snart.

Jette sagde ...

Hej Inge, nej Designclub havde ikke nogen stand på messen, det var Rønberg og Garniture der havde deres modeller. Nikolajgarnet købte jeg hos Ribe garn og et eller andet, ligesom sidste år.