søndag, marts 14, 2010

Here wee comes


Peggy and me. Må jeg præsentere Wee Peggy. Min sprit ny spinderok. Jeg fandt hende på nettet og der var ingen tvivl, det var sådan et hjul jeg skulle have. Opretstående med piben i fin højde og midt for, i lyst træ og i det hele taget lige sådan. Har flere gange overvejet Ashford Traveller, men alligevel ikke, fordi piben også på den er lidt til en side. Jeg kunne se på flere engelsek hjemmesider at Ashford havde relanceret Wee Peggy, men intet har været nævnt på Ashfords egen side. Jeg spurgte så Skytten-danmark, og fik en helt klar forklaring på hvordan det hænger sammen. Det er en rok der har været produceret på New Zealand for år tilbage, og da producenten gik på pension, og da der stadig var efterspørgsel på hjulet, overtog Ashford. Dvs. at der kun bliver produceret i mindre partier til engelske forhandlere. Any way - Skytten ville gerne tage et stk. Wee Peggy hjem, og endda til en billigere pris end jeg kunne have købt den i England, så jeg sagde ja tak til tilbuddet. Og her er hun så.

Kan man forestille sig noget mere hyggeligt end at samle sådan en helt ny rok med kaffen indenfor rækkevidde og masser af tid sådan helt stille og roligt for sig selv :-) Det gik nemt.

Den er færdigbehandlet med danish oil, hedder det, som jeg synes giver en rigtig fin finish. Der er indbygget lazy kate, og er rigtig bekvemt. Faktisk er den bedre at tvinde på end min Traditionel. Nu har det selvfølgelig også noget at sige at jeg har gjort mig den ulejlighed at sætte mig ordentlig ind i indstillingerne på en enkeltsnorsrok. Jeg har jo kørt med Traditionel'en som dobbeltsnorsrok, og kun for kort tid siden lavet den om til en enkeltsnors, hvilket jeg må sande er absolut at foretrække. Man har på den måde meget mere styr over hvad man vil. Wee Peggy kan bruges både som dobbelt- og enkeltsnors, men jeg er nu gået helt over til enkeltsnor.
Der har indimellem været sådan en slags clonck lyd fra hjulet, men det kommer lidt an på hvordan jeg træder, og så er det nok sådan at en helt lydløs rok, nok er svær at finde. Måske en Louet, men den har så vidt jeg kan forstå også et helt andet system at køre efter.

Jeg synes denne her er rigtig fin og så er den let at flytte rundt med i huset. Traditionellen skal til Sverige, og ja, så er der kun at sige, at jeg sådan set stadig mangler en sammenklappelig rok :0)) selvom Wee Peggy sagtens kan være i bilen og komme til diverse spinde møder, så har jeg nu alligevel også kig på en Majacraft model Suzie
Jamen det er godt at have noget at ønske sig.

7 kommentarer:

Lone sagde ...

Præcis sådan en rok har jeg haft i vistnok 20 år! Min mor fik fat på den et eller andet sted og gav mig den som gave. Den bliver ikke brugt så meget - men jeg ville gerne, hvis jeg havde flere timer i døgnet :-)

strikkeforsker sagde ...

Den er fiiin. Majacraft er en tilvænningssag især deres delta-tenvinge. Jeg har en Littel Gem II, som du er velkommen til at afprøve, inden du smider penge efter en Suzie

Sus sagde ...

Tillykke med den nye, jeg glæder mig til at se den rigtigt på søndag

Fruen sagde ...

Den ser spændende ud. Jeg har ikke spundet så længe, siden november 09 men kan godt fornemme det praktiske i at have en lille rok som ikke fylder en ½ bil, når man tager til spindearrangementer.

Rikke sagde ...

Jeg fandt tilfældigt din side og indlæg om din nye rok wee peggy.
Nu hvor du har haft den i et år, hvad er så dine erfaringer.

Hvilken pris kunne du købe den til hos Skytten, kontra England?

Mange hilsner

Rikke Bentzen

designPrik sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
designPrik sagde ...

Hej, hvis du stadig er interesseret i en Majacraft, så er vi blevet forhandler af dem. Vi er ved at etablere vores web butik, men du kan se den her: www.designprik.dk